Přeskočit obsah

Deaktivace dvoufaktorového ověřování

Chcete-li pro svůj účet TimeMaker vypnout dvoufaktorové ověřování (2FA), přihlaste se, otevřete příkaz pro deaktivaci v nabídce Nástroje a potvrďte akci svým aktuálním heslem.

1. Získání přihlašovacího kódu

Pokud máte přístup ke Google Authenticator

Otevřete Google Authenticator a použijte aktuální kód pro svůj účet TimeMaker.

Google Authenticator s kódem pro účet TimeMaker

Pouze příklad: použijte aktuální kód zobrazený ve své aplikaci.

Pokud nemáte přístup ke Google Authenticator

Požádejte správce TimeMaker o jednorázový přihlašovací kód. Správce jej může vygenerovat následujícím způsobem:

  1. Otevřete Nástroje → Správa uživatelů (Tools → Users Administration).
  2. Vyberte svůj uživatelský účet a klikněte na Upravit uživatele (Edit User).
  3. Na kartě Obecné (General) klikněte na Vygenerovat přihlašovací kód (Generate Login Code).
  4. Zašle vám vygenerovaný kód. TimeMaker jej zkopíruje do schránky správce.

Okno správy uživatelů s tlačítkem Generate Login Code

Správce vygeneruje kód pro váš uživatelský účet.

Informační dialog potvrzující zkopírování jednorázového přihlašovacího kódu do schránky

Příklad potvrzení zobrazeného správci.

2. Přihlášení do TimeMaker

  1. V Přihlašovací oknozadejte své uživatelské jméno a heslo a klikněte na Přihlásit se (Login).
  2. Po výzvě k zadání kódu dvoufaktorového ověřování zadejte aktuální kód z Google Authenticator nebo jednorázový kód od správce.
  3. Klikněte na OK a pokračujte v přihlašování.

Přihlašovací okno TimeMaker s výzvou k zadání kódu dvoufaktorového ověřování

3. Otevření příkazu pro deaktivaci

Vyberte Nástroje → Dvoufaktorové ověřování → Deaktivovat dvoufaktorové ověřování.

Některé verze používají v těchto názvech nabídek pravopisnou variantu Authentification , jak ukazuje obrázek níže.

Nabídka Tools s vybranou položkou Deactivate Two-Factor Authentification

4. Potvrzení deaktivace

Zadejte své aktuální heslo TimeMaker a klikněte na OK.

Potvrzovací dialog s výzvou k zadání aktuálního hesla

V následujícím dialogu klikněte na Deaktivovat (Deactivate) a vypněte tak dvoufaktorové ověřování svého účtu. Klikněte na Zrušit (Cancel) , pokud nechcete pokračovat.

Závěrečný potvrzovací dialog s tlačítky Deactivate a Cancel

Po deaktivaci již při přihlašování k tomuto účtu nebude vyžadováno dvoufaktorové ověřování.